Snoubení jídla s vínem, důraz na lokální suroviny a jednoduchou přípravu. Prestižní severočeské vinařství otevřelo novou restauraci, která nese jméno třebívlické baronky Ulriky, do níž se zamiloval básník Goethe. Po něm je zase nazváno vinařství.

Za impozantním projektem v Třebívlicích je vidět jasná vize a cíl. Vybudovat prestižní české vinařství zaměřené na produkci špičkových vín a současně vrátit život do krásného, byť poněkud opuštěného českého Středohoří. Tomu by měla posloužit také nově otevřená restaurace Ulrika, která hodlá maximálně využívat produkci okolních sadů a farem.

Tip

Udělejte si výlet na nedalekou zříceninu na vrchu Házmburk, na jehož svazích jsou vybudovány vinice dávající špičkové minerální víno.

Sýr z farmy Oblík

Komorní atmosféru příjemného podniku umocňuje krásná terasa s podmanivým výhledem na vyhaslé sopky. Přestože v nabídce je zhruba tucet jídel, s výjimkou veganů si vybere každý. Vřele můžeme doporučit především svěží salát z pečených paprik servírovaný s čerstvým sýrem z nedaleké farmy Oblík a s kousky sušených oliv, výtečný je také hovězí roastbeef s domácí tatarkou a prachem z borovicových šišek, tedy s drcenými piniovými semínky. Potěší lahodný sýr z farmy Oblík, který je naložený v medu, bylinkách a červeném víně, či velmi chutná škvarková pomazánka s domácím chlebem. Z této farmy stojící u známé obce Raná pochází také vyzrálý ovčí sýr.

Červený Johann W

Hlavní masová jídla jsou během letní sezony připravována na grilu, v nabídce je mořský vlk či kotletka z Přeštického prasete, ale největší zájem je o populární hovězí burger s čedarem, pečeným bramborem a salátem Coleslaw či o vynikající steak připravený z masa hovězího krku, který je křehký a šťavnatý. Na talíři ho doprovází pečený brambor, salát a lehce pikantní "argentinská" omáčka chimichurri. Pro milovníky sladkého je připraven čokoládový dort s meruňkovou marmeládou. Ke všem jídlům jsou vybraná vína ideální k párování, vyzdvihnout musíme hlavně krásně pitelný Ryzlink rýnský, minerální Tramín z viniční tratě Pod Hazmburkem či vlajkovou loď vinařství v podobě červeného cuvée Johann W (postavené hlavně na odrůdě Pinot noir) z viniční tratě Koskov.