Píše se konec července. Zatímco venku je dusno a Praha za okny lenivá, podnikatel Jan Mužátko svižně krouží v chladném sklepě pod Národním divadlem mezi varnými nádobami, v nichž dozrává pivo. "Tady se reguluje teplota, v tomhle zařízení se filtruje pivo skrze prášek z rozemletých lastur," ukazuje.
V Česku vzniká každý týden průměrně jeden nový minipivovar. Během doby, kdy Ekonom připravoval toto letní pivní téma, byl jen v Praze otevřen jeden další - pivovar s prostým názvem "Národní". Je vklíněn do vznešených prostor mezi klášterní kostel sv. Voršily a novou scénu Národního divadla.
Chcete číst dál?
Ještě na vás čeká 90 % článku.
S předplatným získáte
- Web Ekonom.cz bez reklam
- Možnost sdílet prémiový obsah zdarma (5 článků měsíčně)
- Možnost ukládat si články na později
Odesláním objednávky beru na vědomí, že mé osobní údaje budou zpracovány dle Zásad ochrany osobních a dalších zpracovávaných údajů, a souhlasím se Všeobecnými obchodními podmínkami vydavatelství Economia, a.s.
Beru na vědomí, že budu dostávat obchodní sdělení, týkající se objednaných či obdobných produktů a služeb společnosti Economia, a.s. Odmítnout zasílání
Můžete si prohlédnout kompletní nabídku,
která obsahuje i tištěné vydání.
Pokud potřebujete poradit, napište nám, nebo zavolejte na +420 233 071 111
Pokud potřebujete poradit, napište nám,
nebo zavolejte na +420 233 071 111