Až 12 tisíc restaurací, barů a hospod letos opět vynese židle, stoly a lavice na chodníky a náměstí. Období, na které se těší nejen milovníci piva, ale i zapřisáhlí abstinenti, začíná. Ve většině tuzemských měst a obcí mohou restauratéři "rozbít" své zahrádky už 1. dubna, přičemž se sezonou se loučí zpravidla koncem září. Venkovní posezení jim od jara do podzimu kompenzuje výpadky tržeb z prázdných vnitřních prostor restaurací v zimě. Řada z nich by bez sezonní zahrádky mohla prý podnik rovnou zavřít. Úředníci letos připravili těžké chvilky zejména pražským hospodským. Zakázali jim zahrádky s podsadou a pevným zastřešením, z venku zmizejí i televize. Jak jsou majitelé restaurací na sezonu připraveni a jak se vypořádali s novými pravidly? Týdeník Ekonom se ptal nejen v Praze, ale i v hlavních krajských městech.
Chcete číst dál?
Ještě na vás čeká 90 % článku.
S předplatným získáte
- Web Ekonom.cz bez reklam
- Možnost sdílet prémiový obsah zdarma (5 článků měsíčně)
- Možnost ukládat si články na později
Odesláním objednávky beru na vědomí, že mé osobní údaje budou zpracovány dle Zásad ochrany osobních a dalších zpracovávaných údajů, a souhlasím se Všeobecnými obchodními podmínkami vydavatelství Economia, a.s.
Beru na vědomí, že budu dostávat obchodní sdělení, týkající se objednaných či obdobných produktů a služeb společnosti Economia, a.s. Odmítnout zasílání
Můžete si prohlédnout kompletní nabídku,
která obsahuje i tištěné vydání.
Pokud potřebujete poradit, napište nám, nebo zavolejte na +420 233 071 111
Pokud potřebujete poradit, napište nám,
nebo zavolejte na +420 233 071 111