Tip

Jako dezert tu nejvíce „frčí“ lívanečky s borůvkovým rozvarem, které už šéfkuchař ani nemůže vyškrtnout z menu.

Z nabídky

Růžová panenka s houbovými gnocchi a grilovanými mini tomaty   229 korun

Chilli krevety s grilovanou zeleninou a thajskou omáčkou      259 korun

Steak ze hřbetu mléčného telete, smetanový listový špenát a bramborová kaše s pastinákem   379 korun

Kuchyně hotelu Harmony je rozkročena dvěma směry. První zahrnuje českou a regionální kuchyni s důrazem na netradiční suroviny či zajímavé úpravy jídel. Jako příklad poslouží jemné kotletky pečené na kmínu a podávané s kedlubnovým zelím, guláš připravený na černém pivu, pečená červená řepa či pastinákové pyré.

Druhý pilíř představuje mezinárodní kuchyně respektující moderní gastronomické trendy, včetně asijských specialit a jídel připravených z čerstvých ryb a plodů moře. Jedním z hitů místního menu je tudíž výborná thajská polévka, která si pro své lehce pikantní tóny získala řadu obdivovatelů a pomalu se dotahuje na vyhlášené krkonošské domácí kyselo.

Velmi oblíbené jsou ovšem také pikantní chilli krevety s grilovanou zeleninou a thajskou omáčkou či evropská moderna v podobě telecího brzlíku na vinné redukci.

 

Cesta pro českou kuchyni

Nejoblíbenější jídla v hotelu Harmony se ovšem vracejí k českým kořenům, byť v poněkud inovativní podobě. Šťavnatá růžová panenka je tudíž servírována s houbovými gnocchi a grilovanými malými rajčátky, zatímco skvělý steak z mléčného telátka doprovází listový špenát a bramborová kaše dochucená pastinákem.

Velmi povedená jsou také hovězí líčka na víně či králičí hřbet ve slanině se šunkovými škubánky, ženy naopak jistě zaujme neotřelá kombinace candáta pečeného na přepuštěném másle a servírovaného s celerovými hranolky a mrkvovým pyré. Přes všechny zajímavé kombinace je hitem číslo jedna stále klasická svíčková, kterou vaří osobně šéfkuchař a mnoha návštěvníkům hotelu chutná tak, že si objednávají ještě několik porcí domů. Menu v restauraci se mění dvakrát ročně, zhruba na začátku zimní a letní sezóny.

 

Skvělý ryzlink ze Znovínu

Kompletní nabídku restaurace Harmony doplňuje vinný sklípek, který je pro svoji jedinečnou atmosféru ideálním místem pro provádění řízených degustací. Na vinné kartě je řada zajímavých vín z Moravy i ze světa, třeba ze Znovínu Znojmo, který se stal před dvěma lety vinařstvím roku, včetně jejich unikátního ryzlinku rýnského, jenž zraje v akátových sudech.

A ještě konkrétní tip. Pokud si chcete pochutnat na unikátním víně, ve sklepě zrají láhve Charles-Chambertin, Pommard-Epenots a Aloxe–Corton  z Burgundska, na které ani v Praze moc často nenarazíte. Pokud vyjde hezké počasí a vydaří se Babí léto, můžete si je vychutnat na prostorné terase s výhledem do atraktivní prostředí Krkonošského národního parku.

Nahlédněte do kuchyně hotelu Harmony:

Hotel Harmony Club

 

Dokonalé zázemí

Byznys klientela může využít špičkového zázemí moderního kongresového hotelu, disponujícího více než stovkou pokojů, konferenčními prostory i velkolepou relaxační zónou, kde najdete sportovní střelnici, bowlingové dráhy, golfový simulátor či squashový kurt.

Návštěvníky hotelu čeká také špičková relaxace v pěti moderně pojatých saunách a v designově upravených relaxačních prostorech. Sauny jsou navíc vybavené světelnými efekty a zvukovou kulisou. Příjemnou relaxační pomůcku nabízí tzv. Knajpův chodník, na kterém se střídá „šlapání“ v horké a ledové vodě, přičemž změna teploty společně s oblázky na dně zlepšují prokrvení těla a současně pomáhají při potlačení počínajícího nachlazení.

Byznys a firemní klientela může využít zvýhodněné kongresové balíčky, které jsou připravené každému klientovi na míru. Výhodu představuje také jazykové vybavení personálu, což umožňuje realizaci mezinárodních kongresů.  Samozřejmostí je velkokapacitní parkoviště.

 

Rozhovor se šéfkuchařem: Aleš Rybníček

Ze které suroviny rád vaříte a proč?

Mám rád všechny suroviny, ale musejí být čerstvé a ve vysoké kvalitě. Rád využívám i místní dodavatele, i když musím přiznat, že v našem regionu jich je velmi málo a nabídka je omezená. Rád také experimentuji se zajímavými exotickými surovinami.

Jaké jídlo, které jste ochutnal v poslední době, vás nejvíce překvapilo?

Asi bych mohl uvést jídlo, které mě nejvíce překvapilo, ale nebylo to v dobrém. Dokonce jsem byl v šoku. Takže raději pozitivní příklad. Nejvíce jsem si pochutnal na domácím letním grilování s přáteli.

Ve které restauraci si pochutnáte a co si tam dáváte?

Nemám žádnou „osobní“ restauraci, ale rád si dám dobrou českou, domácí kuchyni, ale stejně tak si rád dám i dobrý steak, který je připravený přesně tak, jak má být a jak si objednám.

Související