Pivo je živilo už dávno před založením minipivovaru. Oba spolumajitelé Beskydského pivovárku, Dušan Holý a Aleš Karpita, 20 let prodávali pivo, které ale vyráběl někdo jiný. Rutina spojená s prodejem jednoho druhu piva z velkého pivovaru je ale postupně přestala bavit. Při cestách po Evropě i světě totiž ochutnali tolik různých druhů, že jim česká desítka a dvanáctka připadala nudná. "Ve velkých pivovarech ale nejde větší pestrost prosadit. Jejich hlavním směrem je zisk a širší sortiment je příliš nezajímá," vysvětluje Dušan Holý nad sklenicí Beskydského hořkého, voňavého, svrchně kvašeného speciálu IPA, proč se nakonec rozhodli společně vrhnout do výroby piva vlastního.
Chcete číst dál?
Ještě na vás čeká 90 % článku.
S předplatným získáte
- Web Ekonom.cz bez reklam
- Možnost sdílet prémiový obsah zdarma (5 článků měsíčně)
- Možnost ukládat si články na později
Odesláním objednávky beru na vědomí, že mé osobní údaje budou zpracovány dle Zásad ochrany osobních a dalších zpracovávaných údajů, a souhlasím se Všeobecnými obchodními podmínkami vydavatelství Economia, a.s.
Beru na vědomí, že budu dostávat obchodní sdělení, týkající se objednaných či obdobných produktů a služeb společnosti Economia, a.s. Odmítnout zasílání
Můžete si prohlédnout kompletní nabídku,
která obsahuje i tištěné vydání.
Pokud potřebujete poradit, napište nám, nebo zavolejte na +420 233 071 111
Pokud potřebujete poradit, napište nám,
nebo zavolejte na +420 233 071 111