Tip

Vedle steaků je možné ochutnat řadu domácích produktů, ať už to jsou domácí limonády (hitem je především okurková), domácí těstoviny a domácí sušené maso.

Z nabídky

Restované čerstvé kalamáry s česnekem, cherry rajčátky, černými olivami a olivovým olejem   174 korun

Grilovaná mozzarella v sušené šunce, cherry rajčátka     176 korun

Jednoduché designové prostředí s příjemnou atmosférou, malou terasou a zimní zahradou je královstvím šéfkuchařky, což není až tak běžné, navíc známého jména, neboť její bratr je majitelem jedné ze dvou pražských michelinských hvězd. Petra Sahajdáková klade důraz na jednoduchost v níž vynikne kvalita surovin i domácí příprava.

Určitě se vyplatí vyzkoušet něco z denní nabídky, kde milovníci české kuchyně najdou zajímavé kulinární variace, třeba hovězí guláš s domácími bramboráčky či pečené vepřové koleno na česneku s kedlubnovým zelím a domácím bramborovým knedlíkem.

V nabídce jsou ovšem i výtečné šťavnaté burgery či domácí těstoviny. Pokud se sem vydáte na steak, pak je ovšem lepší ochutnat některý z menších předkrmů, třeba vynikající grilovanou mozzarellu v sušené šunce či jemné a svěží restované kalamáry.

 

Steak s chřestem

Hlavním trumfem restaurace je ovšem pestrá a variabilní nabídka kvalitních steaků, která hostům umožňuje sestavit si svůj steak přesně podle chuti. To znamená, že si každý může vybrat nejen způsob propečení, ale zvolit si také maso.

Vedle jemně prorostlého masa ze severní Ameriky a tukově prorostlejšího hovězího z jižní Ameriky je v nabídce také hovězí z Austrálie či unikátní telecí maso z ekofarmy v podhůří Jeseníků, které tamní farmář chová výhradně pro Dock House a které zraje tři týdny ve vakuu. Host si navíc může zvolit druh masa, tedy si vybrat roštěnou, svíčkovou či třeba pupek.

Doporučujeme výtečný hanger steak z amerického anguse, jehož lahodnou chuť ideálně doplňuje omáčka ze zeleného pepře a koňaku, případně omáčka z čerstvých chilli papriček. Jako přílohu je možné zvolit domácí hranolky či sáhnout po sezónní nabídce a vybrat si třeba zelený chřest.

Podívejte se, jak se v Dock Housu připravují steaky:

 

Nedělní brunch

A ještě doplňme pár velmi zajímavých detailů. Hlavní část restaurace je nekuřácká. Přes poledne je v nabídce tříchodové menu (od 130 korun), připravované ze sezónních surovin. Každou třetí neděli se v Dock House odehrává oblíbený brunch pro rodiny s dětmi, který je příjemnou společenskou událostí.

Zvláštností je také novinka v oblasti komunikace, tedy systém NFC, který umožňuje prostřednictvím chytrého telefonu získat bezdrátově užitečné informace o vlastnostech steaků a jejich vhodné úpravě a současně nabízí řadu i řadu dalších funkcí.

 

Naturální vína

Vinný lístek právě prochází revoluční proměnou, neboť nový sommeliér je příznivcem přírodních, naturálních vín, připravených bez chemie, což je cesta dobrým směrem. Na kartě se brzy objeví například unikátní “oranžová” vína, což je jedna z vlajkových lodí přírodních a biodynamických vinařů.

V nabídce poctivých či, jak se říká, rukodělných vín nemohou samozřejmě chybět domácí autentisté, z nichž můžeme doporučit svěží Sauvignon 2012 s lehkou vůní jablíček od Jaroslava Osičky, který je přesným protipólem převoněných sauvignonů. Z červených vín vyzkoušejte třeba “živočišný” Dornfelder od Milana Nestarce z Moravského Žižkova, který není sířený ani filtrovaný a zaujme svým čistým přírodním rukopisem.

Skvělou volbou je také Roučí z vinařství Stapleton & Springer, připravené z odrůd Pinot Noir, a Svatovavřinecké, které je příjemné sametové s chutí lesních jahod a ostružin. Další chystanou specialitou bude nabídka ročníkových německých ryzlinků ze soukromých sklepů.

Byznys a firemní klientela ocení domácí atmosféru, stálý personál i systém věrnostních slev a nabitých karet na konzumaci. Prostory restaurace lze samozřejmě pronajmout, a to jak na vánoční večírky tak na nejrůznější akce během roku.

 

Rozhovor se šéfkuchařkou: Petra Sahajdáková

Ze které suroviny ráda vaříte a proč?

Nejraději vařím z vyzrálého hovězího masa. Navíc máme svého houbaře, který nám po celý rok a po celém světě sbírá houby. A tak můžeme kombinovat pokrmy a doplňovat je přílohami z hub po celý rok.

Jaké jídlo, které jste ochutnala v poslední době, vás nejvíce překvapilo?

Překvapila mě kvalita a chuť našeho domácího sušeného masa, o kterém si myslím, že je mimo jiné báječný produkt a mezi hosty se stal brzy velmi oblíbený a žádaný. A neméně mě překvapilo maso „qualivo“, které jsme zařadili do našich denních nabídek.

Ve které restauraci si pochutnáte a co si tam dáváte?

Pochutnám si na specialitě mého kolegy Martina Císaře z restaurace Green House v areálu Golf Hostivař, která se jmenuje Kokosové kuře. A samozřejmě nesmím zapomenout na speciality mého bratra Oldřicha, který vaří v La Degustation Bohême Bourgeoise.

Související