Chloubou hotelu Harmony Club je luxusní saunový svět, který patří mezi nejkrásnější wellness centra v Česku. Návštěvníky čeká špičková relaxace v pěti moderně pojatých saunách a v designově upravených relaxačních prostorech. Sauny jsou navíc vybavené světelnými efekty a zvukovou kulisou. Příjemnou relaxační pomůcku nabízí tzv. Knajpův chodník, na kterém se střídá „šlapání“ v horké a ledové vodě, přičemž změna teploty společně s oblázky na dně zlepšují prokrvení těla a současně pomáhají při potlačení počínajícího nachlazení.
Krém z čerstvých hříbků se smetanou a čerstvou majoránkou 75 korun
Krkonošské kyselo 75 korun
Filátko ze pstruha na másle s říčním ráčkem 245 korun
Telecí brzlík dušený ve vinné redukci s rozpečenou ciabatou 198 korun
Smažené kotletky z divokého prasátka s česnekovo bramborovou kaší a pečenou červenou řepou 285 korun
Harmony je jeden z největších a nejmodernějších hotelů ve Špindlerově Mlýně a pro své hosty nabízí průřez domácí i světové kuchyně, takže v nabídce nechybí čerstvé mořské ryby či kreativní pokrmy, díky čemuž zde můžete ochutnat třeba krevetovo lososový kebab připravený na citronóvé trávě a ochucený sladkou chilli omáčkou, telecí brzlík dušený ve vinné redukci či lahodné tygří krevety a slávky na česneku s grilovanou cuketou.
Jak chutnají Krkonoše
Přestože podobná moderně laděná jídla svádějí k ochutnání, milovník české tradice by měl sáhnout spíše po zajímavých regionálních specialitách, které v Praze běžně neochutná. Téměř povinností je ochutnávka slavného krkonošského kysela či výtečného smetanového krému z čerstvých hřibů, jehož chuť zvýrazňuje čerstvá majoránka. Ale v restauraci Harmony můžete ochutnat celou kompletní krkonošskou večeři.
Alternativou k mořským rybám je lahodný candát ochucený domácí slaninou a podávaný s vynikajícím pastiňákovým pyré či zajímavá kombinace filátek z pstruhů připravených na másle a říčních raků. Pokud chcete proniknout ke kořenům, čekají tu na vás vybroušená jídla klasické měšťanské kuchyně, ať už jsou to smažené kotletky z divokého prasátka s bramborovou kaší ochucenou česnekem a pečenou červenou řepou či vepřová líčka dušená na česneku, cibuli a majoránce.
Milovníci výrazných masových tónů ovšem ocení i guláš z krkonošského Anguse připravený na černém pivu či kotletky z mladého selátka na kmínu, které doprovází křehké kedlubnové zelí a chlupaté knedlíky. Jedním z velmi příjemných překvapení je také „duo“ z králičího masa, a sice králík pečený na zelenině doplněný králičími ledvinkami a servírovaný s fleky s ovčím sýrem a slaninou. Jako dezert tu nejvíce „frčí“ lívanečky s borůvkovým rozvarem. Menu v restauraci a la carte se mění dvakrát ročně, zhruba na začátku zimní a letní sezóny.
Dokonalé zázemí
Kompletní nabídku restaurace Harmony doplňuje vinný sklípek, který je pro svoji jedinečnou atmosféru ideálním místem pro provádění řízených degustací. A ještě konkrétní tip. Pokud si chcete pochutnat na unikátním víně, ve sklepě zrají láhve Charles-Chambertin, Pommard-Epenots a Aloxe–Corton z Burgundska, na které ani v Praze moc často nenarazíte.
Byznys klientela může využít špičkového zázemí moderního kongresového hotelu, disponujícího více než stovkou pokojů, konferenčními prostory i velkolepou relaxační zónou, kde najdete sportovní střelnici, bowlingové dráhy, golfový simulátor či squashový kurt. Unikátní službu představuje „wellness concierge“, která hostům pomůže sestavit plán pravidelného cvičení i zdravé výživy. Zvláštností je, že veškeré relaxační a sportovní zázemí sídlí v několika podzemních patrech, které sloužily před revolucí jako protiatomový kryt pro českou vládu.
Otázky pro šéfkuchaře: Aleš Rybníček
Co by dobrý šéfkuchař nikdy neudělal?
Nenechávám se vmanévrovat do situací, kdy bych klientovi lhal či ho dokonce podváděl. Nechci do šnečích ulit pěchovat směs z kuřecích jater nebo odkývat izraelskému či arabskému klientovi, že maso odpovídá jeho požadavku a mít při tom radost z „lehce vydělaných peněz“.
Jaké je vaše nejoblíbenější jídlo?
Nejsem nikterak náročný, díky rodinným tradicím a v souladu s dispozicemi mé postavy preferuji českou klasiku bez zvláštních favoritů. Platí u mě zásada, že nejlepší je jídlo, které mi někdo uvaří.
Jaká je vaše nejoblíbenější restaurace?
Nejsem pravidelným a příliš častým návštěvníkem restaurací, věnuji se teď dost rodině a vážím si každé volné chvilky. Nicméně obdivuji práci mnohých mých kolegů, naposledy jsem se potěšil v restauraci Čestr, nebo v Terase U Zlaté studně.