Odrůdy v Champagne
Pravé šampaňské musí pocházet pouze z oblasti Champagne a je svázané celou řadou dalších pravidel. Především se musí vyrábět tradiční metodou kvašení v lahvi. Také smí být vyráběno pouze ze tří odrůd, přičemž dvě mají modré hrozny. Většina šampaňských se dělá jako cuvée z Chardonnay, Pinot Noir (Rulandské modré) a Pinot Meunier (v češtině nazývané mlynářka). Pokud je na šampaňském napsáno Blanc de blanc (tedy bílé z bílého), znamená to, že bylo vyrobené pouze z hroznů Chardonnay. U speciálních šampaňských se objevuje také nápis Blanc de noirs, v tomto případě jde o šampaňské připravené pouze z modrých odrůd.
Chcete číst dál?
Ještě na vás čeká 90 % článku.
S předplatným získáte
- Web Ekonom.cz bez reklam
- Možnost sdílet prémiový obsah zdarma (5 článků měsíčně)
- Možnost ukládat si články na později
Odesláním objednávky beru na vědomí, že mé osobní údaje budou zpracovány dle Zásad ochrany osobních a dalších zpracovávaných údajů, a souhlasím se Všeobecnými obchodními podmínkami vydavatelství Economia, a.s.
Beru na vědomí, že budu dostávat obchodní sdělení, týkající se objednaných či obdobných produktů a služeb společnosti Economia, a.s. Odmítnout zasílání
Můžete si prohlédnout kompletní nabídku,
která obsahuje i tištěné vydání.
Pokud potřebujete poradit, napište nám, nebo zavolejte na +420 233 071 111
Pokud potřebujete poradit, napište nám,
nebo zavolejte na +420 233 071 111