Kdybyste si založili restauraci (pokud už se tak nestalo), na jakou kuchyni by se zaměřovala?
Kdybyste si založili restauraci (pokud už se tak nestalo), na jakou kuchyni by se zaměřovala?
Moje priorita by byla vytvořit a udržovat příjemné místo s kontinuálně (!) příjemnou obsluhou a dobrým jídlem, kam se budou zákazníci rádi vracet. Volba kuchyně jako takové by nebyla úplně rozhodující.
Jedině veganskou!
Na jídla připravovaná z kvalitních místních potravin. Tudíž by kuchyně byla i sezónní.
Osobně preferuji italskou a francouzkou kuchyni, ale pokud bych zakládal svou vlastní restauraci, šel bych spíš cestou řecké nebo "fit" restaurace, která se zaměřuje na zdravou výživu.
Primárně na zdravou :-) Mám ráda kuchyni jihovýchodní Asie, třeba thajské zeleninové saláty, ale také italskou. Takže by to byl podnik typu fusion restaurace.
Ramen nudle / polévka. Základ kuchyně na Hokkaidu (kde v zimě děláme freeride lyžařské campy) a který mi tady po zbytek roku dost chybí.
Mnohokrát jsem o tom přemýšlel. Určitě by to byla kvalitní česká kuchyně.
Vlastnim Prezidentskou chatu v Bedřichově na Jizerkách. V nájemní smlouvě máme ošetřeno, že bude nabízet kromě jiného tradiční českou kuchyni. Soudě dle počtu spokojených návštěvníků si myslím, že kvalita je excelentní.
Kuchyně by se zaměřovala na zdravou výživu a vegetariánská jídla.
Bavilo by mě denní bistro zaměřené na polévky, které miluji, a dopřát lidem chuť všech těch, které nejsou klasikou většiny restaurací a které lze potkávat na cestách po světě. Případně cafe lounge ovlivněný asijským kořením.
To je jasné:) - vegetariánskou. Jak řekl Albert Einstein: "Zvířata jsou mí přátelé. A své přátele zásadně nepojídám."
Nejspíš s velmi omezeným sortimentem. Jedna polévka, pár zajímavých hamburgerů a něco lehčího - tousty se zeleninou, lososem nebo sýrem. A samozřejmě piva z malých pivovarů a domácí limonády.
Tibetskou. Ale převážet čerstvé jačí maso a máslo z Tibetu do Prahy je přeci jen trochu komplikované a bez toho není tibetská kuchyně to ono...
Je to jednoduché. Jsem vegetarián, proto bych provozoval vegetariánskou restauraci.
Je pravda,že jsem o tom uvažoval, ale při nedostatku kvalitních řemeslníků a tudíž i kuchařů bych těžko našel někoho, kdo by dokázal vařit ze sezonních, regionálních biopotravin.
Varila bych polevky. :)
Na nějakou lehkou. Nálada naší společnosti je nesmírně ovlivněna tím, co většina lidí jí. A "moje restaurace" by to měla za úkol změnit! Myslím, že i jídla inspirovaná těmi tradičními českými mohou nechávat lehkou mysl. Lehce bych to "dochutil" Asií.
Související