reklama

Zájezdní hostinec u Mělníka Na Štěpáně láká na špikovanou kančí kýtu

Poctivá gastronomie s recepty klasické české kuchyně, suroviny od regionálních dodavatelů i důraz... více
Ekonom 03.11.2014

Za zvěřinou do Průhonic? Za vyzkoušení stojí restaurace v tamní Sokolovně

Průhonice se v posledních letech staly oblíbeným gastronomickým centrem na východním okraji Prahy,... více
Ekonom 27.10.2014

Grand Cru. Nová hvězda na pražském kulinárním nebi

Pro milovníky dobrého jídla to byla mimořádně pozitivní zpráva. Jan Punčochář, jeden z největších... více
Ekonom 20.10.2014

Tip na pracovní oběd: V Tančícím domě otevřela brány nová restaurace Ginger & Fred

Restaurace Tančícího domu prošla zásadní proměnou. Célesté s francouzským šéfkuchařem skončila a na... více
Ekonom 13.10.2014

Těstoviny ve Wine Food Marketu připravuje bývalý kuchař katarského šejka

Smíchovský Wine Food Market patří už několik let mezi nejoblíbenější podniky metropole. Hosté zde... více
Ekonom 06.10.2014

Tip na pracovní oběd: Kulinární moderna v elegantní holešovické restauraci Port 58

Holešovice prošly v posledních letech výraznou proměnou, vzniklo zde mnoho nových byznys center a... více
Ekonom 29.09.2014

Tip na pracovní oběd: Zvěřinové hody ve skvěle rozjetém Blue Wagonu

Relativně nová, komorně laděná restaurace umístěná v klidné části Vinohrad nabízí ideální kombinaci... více
Ekonom 22.09.2014

Tip na pracovní oběd: Nejlepší kari v metropoli najdete na Palmovce

Nenápadný rodinný podnik na Palmovce se specializuje na indickou a bangladéšskou kuchyni. Takových... více
Ekonom 15.09.2014

Jak se vaří po krkonošsku? Nahlédněte do kuchyně hotelu Harmony Club ve Špindlerově Mlýně

Čtyřhvězdičkový hotel na Bedřichově nabízí škálu... více
Ekonom 09.09.2014

Losos v sezamu? Francouzský šéfkuchař Dvora Hoffmeister čaruje s jednoduchými surovinami

Jméno Hoffmeister je v pražské gastronomii... více
Ekonom 01.09.2014

Tip na pracovní oběd: Lednická restaurace Grand Moravia nabízí jídla pro sedláka i šlechtice

Restaurace Grand Moravia, která je součástí... více
Ekonom 25.08.2014

Restaurace Voda propaguje zdravou kuchyni. Nabízí například jogínské kari

Resort Svatá Kateřina, postavený v klidném prostředí uprostřed lesů na Vysočině, je zaměřen... více
Ekonom 11.08.2014

GASTRO: To nejlepší z Asie v novém řetězci Sushi Time

Sushi Time vsadilo na pestrou nabídku stále oblíbenějších asijských specialit, které nabízí v... více
Ekonom 04.08.2014

Tip na pracovní oběd: Na terase u Svatováclavské vinice v restauraci Villa Richter

Prosluněná Villa Richter těží především ze skvělé polohy. Blízkost Pražského hradu, legendární... více
Ekonom 28.07.2014

Provensálská atmosféra uprostřed trojských vinic v luxusní restauraci Salabka

Pečlivě zrekonstruovaná historická usedlost uprostřed trojských vinic se stala sídlem gurmánské... více
Ekonom 21.07.2014

Jak se připravuje burger ve vyhlášené Potrefené huse Albertov

Potrefená husa na Albertově nedaleko Karlova náměstí zaujme moderním designovým interiérem,... více
Ekonom 08.07.2014

Tip na pracovní oběd: Restaurace Dock House nabízí steaky grilované přímo na míru

Kvalitních steakových podniků je v metropoli stále nedostatek, proto stylová steaková restaurace v... více
Ekonom 30.06.2014

Klenoty domácí kuchyně v restauraci Penzion Kokořín

Rodinná restaurace na Kokoříně přitahuje stále větší pozornost. Šikovný šéfkuchař vaří z lokálních... více
Ekonom 23.06.2014

Mojito ze šampaňského a výběrové rumy. Vybroušené koktejlové skvosty v pražském Bugsy's baru

Bugsy‘s bar stál u zrodu pražské koktejlové... více
Ekonom 09.06.2014

Kreativní dezerty a domácí těstoviny v středomořské perle Olivier z Českých Budějovic

Gastronomický průřez italskou a francouzskou... více
Ekonom 02.06.2014

Olivy z mořské vody a pohádková kambala. Tak vypadají pracovní obědy v Ristorante Sapori

Malá restaurace na pražských Vinohradech těží... více
Ekonom 26.05.2014

Gastronomický zážitek na Žofíně s arabskými pomazánkami i vepřovými žebírky

Restaurace na Slovanském ostrově má tradici už od 19. století, slavný Žofín navíc sloužil a stále... více
Ekonom 19.05.2014

Gastronomický tip: Malostranská večeře v oblacích s Hergetovou Cihelnou

Mimořádný zážitek čeká na pražské gurmety na konci května. V pátek a v sobotu bude na malostranském... více
Ekonom 12.05.2014

Praha má gastronomickou oázu pro pracovní obědy. Ve vinohradské Zelené zahradě

Zelená zahrada představuje malou oázu přírody v uprostřed pražského centra. Součástí restaurace je... více
Ekonom 05.05.2014

Je libo čočku s rybou? Originální kombinace v restauraci Chagall's

Hosté vždy v první řadě. Takové by mohlo být motto komorní restaurace Chagall’s, která se snaží... více
Ekonom 28.04.2014

Tip na pracovní oběd: Óda na středomořskou kuchyni v podskalské restauraci Oliva

Oliva je rodinná restaurace v tom nejlepším smyslu slova. Jen málokde totiž najdete oba majitele... více
Ekonom 21.04.2014

Tip na pracovní oběd: Snoubení tradice s modernou v restauraci Rott

Byť je na první pohled poněkud nenápadná, restaurace Rott má velmi slavnou tradici. Tamní... více
Ekonom 14.04.2014

Tip na pracovní oběd: Inspirace Japonskem v berounské golfové restauraci Tifannys

Golfový resort v Berouně patří mezi nejprestižnější kluby v celé republice, a tak není divu, že i... více
Ekonom 07.04.2014

Tatarák dá připravit i luxusně a kreativně. Recept šéfkuchaře restaurace Na Konci

Když před lety otevřel šéfkuchař Titus Eliáš se svým kolegou restauraci Na Kopci, mluvilo se o ní... více
Ekonom 20.03.2014

Tip na pracovní oběd: Trendové art vaření v prestižní restauraci V Zátiší

Restaurace V Zátiší byla jednou z prvních fine dining restaurací v metropoli. Vlajková loď... více
Ekonom 17.03.2014

Česká gastronomická moderna s nádherným výhledem v Mlýnci

Restauraci Mlýnec na Novotného lávce od většiny pražských podniků odlišují především dvě věci. Tou... více
Ekonom 10.03.2014

Jak se připravuje chobotnice pod pekou? Vysvětluje šéfkuchař Chorvatského mlýna

Příjemná domácí atmosféra, pozorný personál a především jednoduše připravené balkánské delikatesy,... více
Ekonom 03.03.2014

Tresčí jazýčky a japonská strouhanka. Precizní podoba moderní světové kuchyně v Kampa Parku

Ani se nechce věřit, že Kampa Park oslaví na... více
Ekonom 31.12.2014

Šéfkuchař George Prime Steak kombinuje flákoty masa s humrem

Krabí koláčky a fantastické steaky uchvátí každého milovníka prémiového masa. Zaujme moderní a... více
Ekonom 17.02.2014

Podívejte se, jak se servírují plody moře v Zdenek's Oyster baru

Když před třemi lety Zdenek’s Oyster bar poprvé otevřel, způsobil v Praze malou revoluci. Nic... více
Ekonom 10.02.2014

Byznys menu: Podívejte se, jak se páruje víno s jídlem v restauraci Bellevue

Restaurace Bellevue již dlouhodobě nabízí špičkové pokrmy, pod kterými byla podepsána řada... více
Ekonom 03.02.2014

Šéfkuchař Hliněné bašty má rád ryby na bylinkách. Podívejte se, jak je chystá

Hliněná bašta je jednou z největších stálic mimopražské gastronomie. Díky důrazu na kvalitní... více
Ekonom 27.01.2014

Už jste pili koktejl s červenou řepou? Najdete ho v Tretter's Baru

Jen málo pražských podniků se může pochlubit tak věrnou armádou štamgastů. Do Tretter’s Baru, který... více
Ekonom 20.01.2014

Světová moderna v malostranské Hergetově Cihelně. Prozkoumejte oblíbené suroviny šéfkuchaře

Moderní světová kuchyně vybroušená k dokonalosti,... více
Ekonom 13.01.2014

Tip na pracovní oběd: Vybroušená kuchyně Marka Fichtnera v restauraci Le Grill

Mezinárodní řetězec luxusních hotelů již tradičně klade velký důraz na své restaurace, v nichž vaří... více
Ekonom 06.01.2014

Oldřich Sahajdák představuje menu michelinské La Degustation. Podívejte se, co v něm najdete

La Degustation Boheme Bourgeoise z... více
Ekonom 30.12.2013

V Café Buddha si vyrábí vlastní kari pasty z desítek bylinek. Podívejte se na výsledek

Mladý restauratér Štěpán Návrat se rozhodl... více
Ekonom 16.12.2013

Tenkostěnný krab a smažená treska. Podívejte se na netradiční suroviny šéfkuchaře Fish&chips

Za vtipným, byť poněkud krkolomným názvem... více
Ekonom 09.12.2013

Podívejte se, co patří do pravé, řecké kuchyně. Oblíbené ingredience šéfkuchaře Ioannise Asarlidise

Kavala není tradiční řeckou tavernou, kam se... více
Ekonom 02.12.2013

Jak originálně připravit chobotnici? Prozrazuje šéfkuchař restaurace Luka Lu

Ostrůvek hřejivé středomořské atmosféry a klidný přístav pro všechny milovníky autentické balkánské... více
Ekonom 25.11.2013

Podívejte se, z jakého masa rád vaří šéfkuchař restaurace La Republica

Unikátní vzdušný prostor s atmosférou první republiky a nejvyšším barem v metropoli představuje... více
Ekonom 18.11.2013

Podívejte se, jak se připravuje a pije český koktejl Charisma

Prosklený prostor devátého patra hotelu Hilton s podmanivým výhledem na západ slunce nad Petřínem a... více
Ekonom 11.11.2013

Podívejte se na gastronomické zázraky italského šéfkuchaře v Trattorii Mercato

Fantastické výkony kuchyně jsou hlavním trumfem nové italské restaurace, která byla před pár měsíci... více
Ekonom 04.11.2013
  Celkem nalezeno: 227.
 
<<Začátek    <Předchozí Zobrazuji: 148 - 195. Další>    Konec>>
reklama

Předvolební debaty Ekonomu

Jak pomoci podnikání

5:00 Kolik vám přijde za rok kontrol, když si otevřete malou kavárnu?

15:15 Do českých továren je potřeba pustit zahraniční dělníky. Zbyněk Frolík ví, jak je sem přivést.

Jak podpořit rodiny

0:30 Není jen jedna rodina. Podle německých výzkumníků ji najdeme v 36 různých uspořádáních, říká Jana Maláčová z ministerstva práce.

23:00 Nerovné daně. Když se žena vrací po rodičovské do práce, čelí mnohem vyššímu efektivnímu zdanění než její muž, tvrdí ekonomka think-tanku IDEA Klára Kalíšková.

Jak změnit zdravotnictví

8:00 Proč spojit zdravotní pojišťovny? Co by to podle Milana Kubka přineslo pacientům.

23:30 Mají sestry a lékaři dostatečné platy? Kardiolog Josef Veselka pozná, kdy ekonomika roste a kdy ne.

Jak zlepšit školy

2:30 Školy se musí rozhodnout, zda budou vychovávat k poslušnosti, či ke zvídavosti, tvrdí ředitel společnosti Scio Ondřej Šteffl.

19:00 Učitelé nevědí, co mají učit, říká Jana Straková z Ústavu výzkumu a rozvoje vzdělávání.

Jak reformovat důchody

1:00 Bez reforem budou penze nuzné, vysvětluje šéf důchodové komise Martin Potůček.

7:00 260 miliard kumulovaného dluhu si s sebou táhne důchodový systém od roku 2010, počítá ekonom Jiří Šatava z thintanku IDEA. V tom není radno pokračovat, dodává.

Jak zvýšit nízké mzdy

1:45 Proč odbory ztratily trpělivost? "Polštář nízké ceny práce se po 25 letech vyčerpal," říká odborový předák Josef Středula.

10:00 Na co si stěžuje prezident Hospodářské komory Vladimír Dlouhý? "Vláda příliš naslouchala odborům," říká. A doufá, že příští vláda snad rehablilituje podnikatele.

Žebříčky NejčtenějšíaNejoblíbenější

reklama
reklama