Piers Morgan
@piersmorgan

"Čím hůř hrajeme, tím víc mě rozčiluje Wengerův kabát."

Britský novinář, bývalý šéf bulvárního deníku a dnes pokračovatel Larryho Kinga na CNN, je mimo jiné i fanouškem anglického Arsenalu. Ano, pár takových najdeme také na českém Twitteru, pozdravy uživatelům @jindrichsidlo a @ludekstanek, a všichni společně s Piersem Morganem jistě sledovali sobotní ligový zápas s Norwichem. A zatímco v prvním poločase hrál Arsenál hrozně a vypadalo to, že prohraje, v druhém poločase stav otočil a nakonec vyhrál 3:0. V kontextu tohoto tweetu je ještě vtipnější ten další, publikovaný po druhém gólu Arsenalu o téměř hodinu později: "Wengerův kabát teď zrovna miluju!" Kabát trenéra Arsenalu si prosím vygooglujte sami.

 

 

 

John Robinson
@johnrobinson

"Když čtu Dopisy redakci, tak někdy přemýšlím, jestli si nemám pořídit klobouk ze staniolu, aby mě ochránil před šílenstvím, které kolem nás musí být."

Bývalý šéfredaktor menších amerických novin a dnes učitel žurnalistiky přesně vystihl pocity každého redaktora.

 

 

 

David Leigh
@davidleigh3

"Telegraph zamknul komentáře čtenářů u článků o Thatcherové."

Uklidňující tweet, který potvrzuje, že nejen v rychlokvašených demokraciích jsou internetové komentáře odkladištěm komplexů a frustrace. Mimochodem, jeden z nejznámějších britských žurnalistů, který se v minulých desetiletích podílel na celé řadě investigativních reportáží deníku Guardian, oznámil na Twitteru minulý týden svůj odchod do penze. Šéfredaktor Alan Rusbriger vyzval (rovněž na Twitteru, kde jinde) čtenáře, aby Davida Leigha bombardovali zajímavými a tajnými dokumenty, protože pak se prý nepochybně z důvodu zase rychle vrátí.

 

 

 

Marek Štěch
@stechy100

"Chtel jsem se vsem omluvit za me sproste vcerejsi chovani,jestli jsem nekoho urazil opravdu se omlouvam, uz se to nebude opakovat."

Talentovaný třiavacetiletý brankář teď sice hraje ve třetí anglické lize, na dálku se však nechal unést sobotním pražským derby Sparty se Slávií. Zafandil na Twitteru heslem "ZASRANY ZIDI", což sice později smazal, ale zároveň moc pozdě na to, aby to přešlo bez povšimnutí. Máme tu další důkaz, že používat Twitter pod vlivem (emocí čiá čehokoliv jiného) se nedoporučuje. Pokorná omluva z nedělního poledne je hezká, ale … je tam stále to "ale".

 

 

 

Bill Murray
@biIImurray

Twitter je jako studentská kolej. Pořád je tam někdo vzhůru, někdo brečí a někdo je opilý.

Ne, to není twitterový účet herce Billa Murreye (a dvě písmena „l“ ve jméně jsou ve skutečnosti dvě velká písmena „I“), ale jeden z jeho mnoha falešných. Autor tohoto je však vtipný a tweet z minulého týdne se tentokrát přesně hodí. Dodáváme: život na koleji je víceméně fajn.

 

Související