Ekonom přes SMS

Pošlete do úterý 22:00 SMS ve tvaru: EKONOM JMENO PRIJMENI ULICE CP OBEC PSC na číslo 90211 a časopis Ekonom Vám doručíme až domů. Více zde.

Cena SMS služby včetně doručení výtisku je 49 Kč vč. DPH. Službu technicky zajišťuje ATS Praha.

Z nabídky

Burger styl. Hosté si mohou sestavit vlastní burger podle chuti, základní verze se 150 gramy masa stojí 95 korun.

Největší specialitou jsou steaky, za steak z argentinského vysokého roštěnce o váze 300 gramů zaplatí zákazník 479 korun.

Tip:

Jednou z místních specialit je tatarský biftek ochucený pomerančovou kůrou, oreganem a chilli.

Velkou předností smíchovského steakhousu El Barria je nabídka rozmanitých gastronomických "služeb". Ve "sklepě" funguje klasická steaková restaurace, nově upravený horní prostor je rozdělen na prodejnu španělských lahůdek a moderní nekuřáckou restauraci, ve které se začíná již snídaňovou nabídkou.

Tajemství ceviche

V nabídce předkrmů dominuje fantastické sušené hovězí maso Cecina z oblasti Leon, potěší šunka z černých prasátek krmených žaludy, vynikající sýry i čerstvé pečivo z vlastní pekárny. A zapomenout nesmíme ani na skvělou pečenou papriku plněnou kozím sýrem.

Výhodou El Barria De Ángel je skutečnost, že sem člověk může přijít nejen na klasický oběd či večeři, ale také na lahev dobrého vína, ke které si nechá naservírovat "pouze" výběr špičkových španělských tapas. Mezi nimi kralují především ceviche, kousky syrových ryb či plodů moře, které jsou marinované v citronové, či spíše limetkové šťávě a ochucené kořením, kupříkladu koriandrem nebo chilli.

Za zkoušku stojí lahodné mušle sv. Jakuba se svěží, lehce navinulou chutí, výtečná je také chobotnice či tygří krevety. Svěží ceviche jsou oblíbené hlavně v zemích Latinské Ameriky (kam se rozšířily z Peru), v Česku zatím ještě nejsou příliš rozšířené, a doporučujeme je tudíž ochutnat.

Stařené maso z Galicie

Hlavní roli v El Barriu ovšem hraje maso, a to jak výběr argentinských steaků, tak především stařené maso z Galicie, které si hosté mohou prohlédnout ve speciálním proskleném boxu. Maso prochází 50 dnů dlouhým suchým zráním, díky čemuž má výraznou vůni i chuť. Navíc se připravuje na argentinském grilu, který dává steakům příjemný rustikální nádech.

Za zkoušku stojí také tradiční španělská specialita v podobě paelly, připravená buď s různými mořskými plody, kuřecím masem a salámem chorizo, nebo s králíkem a šneky.

Na své si přijdou i milovníci burgerů, neboť si zde mohou sestavit burger podle vlastní chuti, třeba s pomalu pečeným masem plemene Angus, či s jehněčím. A pochvalu má také výborná domácí houska, ve které se burger podává.

Kapacita horní nekuřácké části činí 80 lidí, sklepní restaurace má 150 míst. Vedle stálého menu jsou v nabídce polední či sezonní pokrmy, v nichž se pracuje se surovinami, jako je chřest, jahody, dýně či houby.

Vína z Chile i z Argentiny

Na vinné kartě hosté najdou řadu zajímavých španělských vín, ale především vína z Nového světa, tedy z Argentiny a Chile. V nabídce jsou například chilská vína z nejstaršího vinařství v zemi, které založil v roce 1851 Don Silvestre Ochagavía.

Podívejte se, jak šéfkuchař Michal Endris připravuje steak z vysokého roštěnce:

Argentinská vína doporučujeme především ke steakům z argentinského hovězího, především pak proslulý Malbec, který nabízí velmi dobrý poměr kvality a ceny. V současné době restaurace rozšiřuje nabídku argentinských vín z oblasti Mendoza, zejména od respektovaného vinaře Gastona Williamse z vinařství Achaval Ferrer, s nímž restaurace už nějaký čas spolupracuje.

Rozhovor se šéfkuchařem: Michal Endris

Michal Endris AE CE fkuchaEtZe které suroviny rád vaříte a proč?

Rád používám čerstvé ryby, jako je tuňák, kambala, mořský vlk. Nyní moc rád připravuji ceviche, které nabízíme i v naší restauraci. Toto jídlo je původem z Peru a postupně se dostává do celého světa, včetně Evropy. Jedná se o nakládání syrových ryb do citronové šťávy s dalšími doplňky, jako je koriandr či zázvor.

Jaké jídlo, které jste ochutnal v poslední době, vás nejvíce překvapilo?

V poslední době mě velice překvapilo španělské stařené maso z galicijských volů. Maso projde minimálně 50 dnů dlouhým suchým zráním, díky němuž dostane nezaměnitelnou chuť a aroma.

Ve které restauraci si pochutnáte a co si tam dáváte?

Nejčastěji se známými chodíme do naší restaurace El Barrio de Ángel a nyní i do nové horní restaurace Delicatessen, která je celá nekuřácká. Moc rád si zde objednám argentinský steak z vysokého roštěnce nebo flank steak s grilovanou zeleninou. Když jdeme s rodinou jinam, třeba na dobrou večeři, tak většinou navštěvujeme restaurace našich přátel a na místě si necháváme doporučit jejich speciality.

Související