Ekonom přes SMS

Pošlete do úterý 22:00 SMS ve tvaru: EKONOM JMENO PRIJMENI ULICE CP OBEC PSC na číslo 90211 a časopis Ekonom Vám doručíme až domů. Více zde.

Cena SMS služby včetně doručení výtisku je 49 Kč vč. DPH. Službu technicky zajišťuje ATS Praha.

Tip

Vyzkoušejte kořenicí směsi připravené bez soli a glutamanu, třeba koření na ryby nebo pálivou čubricu, oblíbenou v balkánské kuchyni.

Z nabídky

Pstruh pečený na česneku   129 korun   

Grilované filátko ze sivena   99 korun

Pstruží hranolky   99 korun

Koncept unikátního projektu je vlastně velmi jednoduchý. Na velkorysém prostranství za obchodním centrem stojí několik originálních dětských atrakcí, které lákají malé kluky a holky k zábavné a aktivní hře. Mezitím dospělí tráví čas ve velkém „relaxačním“ sále, v němž mohou ochutnávat řadu farmářských specialit – od zajímavě namíchaných biočajů a unikátní italské kávy až po netradiční delikatesy připravené z čerstvých ryb. A právě zde naši ochutnávku začneme.

Recepty zkušeného rybáře

Rybí speciality se každý týden mění, většinou však nikdy nechybí výtečné kapří či pstruží hranolky, což jsou malé kousky do křupava smažených ryb. Stálicí je také fantastické grilované filátko ze sivena, které by měli ochutnat všichni milovníci přírodně připravených ryb.

Další speciality, které se v menu střídají, jsou určené pro rybí fajnšmekry a vycházejí z cenné sbírky receptů zkušeného rybáře Jiřího Topky, který pochází ze starého rybářského rodu na Vysočině. Místní kuchaři připravují podle jeho receptů třeba kapří salát, kapří sulc či kapra na smetaně, ale také kapra v leču nebo kapří guláš. Ten se připravuje také ze pstruha, stejně jako špíz.

V nabídce se dále objevují rybí karbanátky ze sivena ochucené petrželkou, překvapivě chutná je také cuketa plněná rybí směsí. Kreativní recepty tak názorně ukazují, jak pestrá a zábavná mohou být jídla z čerstvých sladkovodních ryb.

Svěží salát s křenem

V nabídce samozřejmě nechybějí další zajímavé pokrmy, třeba výborné kapustové karbanátky s kuřecím masem, ke kterým si návštěvníci mohou objednat lehce pikantní kuskus či svěží a šťavnatý salát Coleslaw dochucený čerstvě nastrouhaným křenem. Menu se stále mění, na konci roku se připravovala jídla ze zvěřiny, v polovině února čekají na návštěvníky zabijačkové hody.

V zimě se připravují také hutné polévky, například boršč, a samozřejmě nechybí ani spousta sladkých buchet či koláčů. Teplá jídla si hosté objednávají ve "food trucku", konzumace už probíhá v relaxační hale, která představuje hlavní zázemí unikátního areálu. A zatímco děti si nadšeně procházejí pohádkové „koutky“ či absolvují hravě poučnou stezku národního bohatství, rodiče si mohou oddechnout, popovídat si s přáteli a užít si kvalitní gastronomie.

Nahlédněte do zákulisí Creative World:

 

 

Bio od sedláků

Provozovatelé Creative Worldu spolupracují s Asociací soukromého zemědělství v ČR, která sdružuje přes sedm tisíc sedláků, a tak si zde návštěvníci mohou zakoupit také čerstvé ovoce a zeleninu v biokvalitě či domácí mléko, sýry a tvarohy. V nabídce je také řada lahůdek z rodinného lahůdkářství Tržan z Čelákovic, nechybí ani moravské víno či točené pivo Bakalář.

Protože značnou část klientely tvoří maminky s dětmi, velká pozornost je logicky věnována kávě a čaji. Kávu dodává italská pražírna Dersut s dlouholetou tradicí (její majitel, hrabě Vincenzo, byl spoluzakladatelem prestižního „benátského společenství pražičů kávy“), čaj v biokvalitě připravuje společnost Bioteque.

V nabídce je více než deset směsí zelených, černých i ovocných čajů. Zkuste třeba jemný bílý čaj ochucený mandarinkou či divočejší kombinaci roibosu s jahodou a pepřem. A ještě jedna kuriozita – můžete zde ochutnat také čistě levandulový čaj připravený ze sušených květů levandule, který je v pražské čajové nabídce unikátem.

Rozhovor se šéfkuchařem: Vladislav Jiroš

User commentsZe které suroviny rád vaříte a proč?

Z kvalitního masa a čerstvých ryb, protože pak je výsledný pokrm nejen chutný, ale také zdravý. V jednoduchosti je krása.

Jaké jídlo, které jste ochutnal v poslední době, vás nejvíce překvapilo?

Mořské plody. A překvapení to bylo zejména proto, že jsem je nejedl přímo u moře, a přesto byly skvělé.

Ve které restauraci si pochutnáte a co si tam dáváte?

Mám rád italské restaurace s jejich kompletní nabídkou, takže si vždycky pochutnám na zajímavých těstovinách, mořských plodech a rybách.

Související