Ekonom přes SMS

Novinka! Pošlete do úterý 22:00 SMS ve tvaru: EKONOM JMENO PRIJMENI ULICE CP OBEC PSC na číslo 90211 a časopis Ekonom Vám doručíme až domů. Více zde.

Cena SMS služby včetně doručení výtisku je 49 Kč vč. DPH. Službu technicky zajišťuje ATS Praha.

Tip

Pokud nechcete pít alkohol, objednejte si domácí ledový čaj s limetkou a mátou, domácí bezinkovou šťávu či osvěžující limonádu z čerstvého zázvoru.

Z nabídky

Mořský vlk v páře marinovaný v domácí sladko-pálivé omáčce s čerstvými thajskými citrusy a chilli papričkami, čerstvé lístky bazalky, koriandr a česnek   290 korun

Phad thai koong – smažené rýžové nudle s krevetami, tofu, vejcem, karotkou, pórkem, cibulkou, fazolovými lusky, oříšky a tamarindovou omáčkou   260 korun

Jarní zeleninové závitky se sladkou chilli omáčkou   95 korun

Restaurace Noi se od samého začátku chtěla výrazně odlišit. Thajská kuchyně byla v české metropoli prezentována především jako fastfoodová kuchyně, připravovaná z běžných surovin. V restauraci Noi vsadili na kombinaci prvků fine dining, tedy působivého prostředí, perfektní obsluhy a vybroušených thajských specialit.

Záměr se vydařil, restaurace si našla vděčnou klientelu a již řadu let patří mezi nejoblíbenější thajské restaurace v Praze. Základem úspěchu je samozřejmě autentická podoba thajských pokrmů, které připravuje zkušená šéfkuchařka z Bangkoku Nathaya Kaewphoopha, již do Prahy přivedl Bořek Šípek pro svou legendární, dnes již zaniklou restauraci Arzenal.

 

Nejlepší nudle v zemi

Menu nabízí víceméně stálou kolekci nejslavnějších thajských specialit, připravených v autentické podobě, snad pouze s výjimkou pálivosti, která je oproti thajským originálům mírně snížena tak, aby si všichni hosté mohli užít pestrou kombinaci orientálních chutí. Největší specialitou podniku jsou smažené rýžové nudle phad thai, legendární thajská klasika, která se podává buď s kuřecím masem, nebo s krevetami, a dále pak s tofu sýrem, vejcem, oříšky a tamarindovou omáčkou.

Právě za tento pokrm získala restaurace Noi vyznamenání za nejlepší nudle Phad Thai v České republice, které uděluje organizace "Thai Select". Tato společnost podporovaná thajskou vládou oceňuje každý rok ty restaurace, které připravují autentické thajské pokrmy a dodržují původní receptury.

 

Mořský vlk v páře

Z klasických thajských předkrmů doporučujeme především výtečné kuřecí soté s arašídovou omáčkou, za zkoušku stojí také obě vyhlášené thajské polévky, a to jak tom yam, ostrá polévka s kuřecím masem či krevetami, tak tom kah, která je jemnější, neboť je dochucená kokosovým mlékem.

Z hlavních jídel nás zaujala především kachní prsa s fazolkami, česnekem, chilli a čerstvými listy bazalky a také klasické zelené kari s kokosovým mlékem, lilkem, paprikou a chilli papričkami, které je na menu buď s kachním masem, nebo s krevetami.

Velmi oblíbenou a vyhledávanou specialitou je ovšem mořský vlk připravený v páře a marinovaný v domácí sladko-pálivé omáčce s čerstvými citrusy a chilli papričkami, koriandrem a česnekem. Ryba se podává v celku, její maso je křehké, voňavé a lehce pikantní. A nabízí tak trochu jiné, méně známé "Thajsko". Dezertů není v nabídce mnoho, doporučujeme ochutnat smažené banány s vanilkovou zmrzlinou.

 

Thajské pivo Singha

Na vinném lístku hosté najdou pestrou kolekci vín z Francie, Rakouska, Německa, Itálie i Česka. Ideálním doprovodem k thajským pokrmům může být například povedený Sauvignon od Lahofera ze Znojma, postavený na lehkém zbytkovém cukru, který příjemně ladí s pikantními pokrmy. Stejně dobře ovšem funguje i minerální Ryzlink rýnský z Německa či krásné Rulandské šedé z Jižního Tyrolska. Klasickým doprovodem thajských specialit je pak thajské pivo Singha.

Byznys a firemní klientela může využít pronájem restaurace pro firemní večírky, tiskové konference či teambuildingové akce. Restaurace má kompletní vybavení, včetně DJ pultu, projekce a mikrofonů, a současně je schopná zajistit doprovodný program, jako jsou thajské masáže, malování henou či živá hudba.

Podívejte se, jak šéfkuchařka restaurace Noi připravuje hovězí maso s ústřičnou omáčkou:

NOI Restaurant

Rozhovor se šéfkuchařkou: Nathaya Kaewphoopha

DSC 0157 2Ze které suroviny ráda vaříte a proč?

Nejraději připravuji jídla z thajských surovin, jako jsou citronová tráva, galangal, koriandr, závor, kokosové mléko, ústřičná omáčka a především chilli papričky, bez nich se žádné jídlo neobejde. Thajský pokrm musí vždy obsahovat všechny chutě – sladkou, kyselou, slanou, hořkou a pikantní.

Jaké jídlo, které jste ochutnala v poslední době, vás nejvíce překvapilo?

Z českých jídel miluji guláš, hlavně když je dostatečně pikantní.

Ve které restauraci si pochutnáte a co si tam dáváte?

Velice ráda chodím do restaurace Pálffy Palác. Fascinuje mě atmosféra restaurace, je tak romantická. Naposledy jsem tam byla na halloweenské večeři. Dýňovou polévku jsem měla poprvé v životě a byla fantastická, stejně tak ryba v krustě z dýňových semínek.

Související