Tip

Také dezerty jsou značně nezvyklé. Hosté mohou ochutnat například sladkou „českou“ rolku balenou v palačince s jahodami a nutellou či thajské rýžové kuličky s kokosem.

Z nabídky

Udon nudle s karé (pikantním vepřovým masem)       165 korun

Nantai (losos, tuňák, máslová ryba, pažitka, kimči pasta v tempura), osm kusů       250 korun

Po úspěchu rozvozové služby s japonskými či thajskými specialitami se majitelé firmy rozhodli svůj projekt „překlopit“ také do standardní nabídky „asijských“ bister a protože cílí především na firemní a byznys klientelu, otvírají je hlavně v pasážích nově vznikajících obchodních center.

Nedávno byl Sushi Time otevřen v přízemí Florentina na Poříčí, další bude na začátku září následovat na Smíchově. Jeho hlavní trumfem je kreativní provedení, kvalita zpracování a rychlost obsluhy. Vedle vlastních bister zajišťuje Sushi Time také catering, což je velmi dobrá volba, protože třeba sushi jako oběd servírovaný při celodenním mítinku je rychlé a chutné, navíc člověka ideálně, ale rozhodně neunaví tak, jako třeba svíčková se šesti.


Vietnamská Pho Bo

Sushi Time nabízí pestrý výběr lehkých a zdravých exotických jídel, inspirovaných především thajskou, vietnamskou a japonskou kuchyní. Jednou z předností je rychlost – zákazník, který spěchá, si může vybrat z nabídky neustále doplňovaných sushi setů, takže nemusí vůbec čekat a může rovnou jíst, nebo si své jídlo odnést do kanceláře.

Tato služba je často využívána také po práci, kdy si lidé bez fronty a čekání mohou zakoupit rychlou večeři domů. Pokud zákazník tolik nespěchá, může sledovat, jak kuchaři jeho jídlo připravují, neboť je zde otevřená kuchyně.

Z předkrmů můžeme doporučit pikantní kimchi salát či krevety smažené v tempuře, oblíbená je i thajská pikantní polévka Tom yam či slavná vietnamská polévka pho bo, která je ovšem díky nudlím velmi sytá a mnoha lidem stačí k obědu jako hlavní jídlo. Vyhledávané jsou také thajské nudle pad thai či thajské červené curry, které patří již tradičně mezi deset nejslavnějších jídel celé Asie. Obě jídla příjemně zasytí, ale člověk po nich není unaven, jako po mnoha českých specialitách.


Rolky v rýžovém papíře

Hlavní specialitou řetězce Sushi Time je sushi, které však nepřináší pouze známé verze japonské pochoutky, ale také kreativní variace sushi, jež se poněkud vymykají tradičním představám o sushi, ale milovníky netradičních kombinací potěší svou originalitou. Netradiční sushi je plněné například uzeným lososem, mangem a restovanou cibulkou, chřestem, rukolou a avokádem či sušenými rajčaty a mozzarellou. Neobvyklé jsou také tuňákové sushi sendviče.

Podívejte se, jak se v Sushi Time připravuje sushi:

A pro ty, kterým nechutná mořská řasa, jsou k dispozici sushi rolky zabalené v chuťově neutrálním rýžovém papíře. Nechybí samozřejmě ani sushimi či klasické sushi verze a tak si každý může vybrat podle osobních preferencí.

Doporučujeme vyzkoušet sushi osmažené v tempuře, třeba Nantai, kde je uvnitř rolky losos, tuňák, máslová ryba, pažitka a kimči pasta a to vše je osmažené v tempuře a podávané s japonskou majonézou či s majonézou dochucenou kimči.

 

Japonské pivo

Z nápojů mohou hosté ochutnat japonské pivo, a to buď sapporo nebo asahi, pokud dají přednost vínu, k dispozici je víno z prestižního slovenského vinařství Elesko. Za zkoušku stojí třeba jejich růžové, připravené z frankovky. 

O kvalitě Sushi Time svědčí i to, že byl v loňském roce podle hlasování zákazníků DameJidlo.cz zvolen nejlepší rozvozovou pražskou restauraci. Přitom společnost DameJidlo.cz nabízí výběr z tisíce restaurací. Průměrný rozvozový čas je zhruba 40 minut, ale několik restaurací v centru Prahy nabízí v rámci programu Expres dovoz menu do dvaceti minut.

Byznys či firemní klientela může využít možnost cateringu například na porady či jednání, kde si firmy mohou objednat nejrůznější variace sushi, kterou jsou přivezené na určený čas a atraktivně servírované na černém zrcadle.

 

Rozhovor se šéfkuchařem: Ivan Zídek

Ze které suroviny rád vaříte a proč?

Hodně pracujeme s lososem, který mají lidé velmi rádi, a také s koriandrem, neboť dává jídlům výraznou a svěží chuť.

Jaké jídlo, které jste ochutnal v poslední době, vás nejvíce překvapilo?

Potěšila mě chuť originálního sushi s mangem, uzeným lososem a restovanou cibulkou, které jsme nedávno zařadili na naše menu, a pak také kuřecí salát s thajskou bazalkou.

Ve které restauraci si pochutnáte a co si tam dáváte?

Rád chodím na jídlo do restaurace Krystal, kde mají zajímavě skloubenou českou a francouzskou kuchyni.

Související