Raw food šéfkuchař potřebuje ke své práci především dvě pomůcky - mixér a sušičku. Všechna jídla totiž mohou projít teplotou maximálně 42 stupňů, neboť vyšší teplota v surovinách ničí spoustu zdraví prospěšných látek, třeba vitaminy či enzymy, jež pomáhají dobrému trávení a přirozené očistě organismu. To je první zásada. Tou druhou je zákaz používání veškerých živočišných produktů, protože vitariánství je odnož veganství a pracuje pouze s rostlinnou stravou, takže syrový tatarák či sushi ve vitariánských restauracích také nenajdete. Používá se jen zelenina, ovoce, semínka, ořechy či naklíčené luštěniny. Tolik teoretický úvod a nyní už přejděme k pestré nabídce pokrmů podávaných v novém vitariánském podniku MyRaw Café, který byl otevřen loni v létě v pražské pasáži u Divadla v Dlouhé.
Chcete číst dál?
Ještě na vás čeká 70 % článku.
S předplatným získáte
- Web Ekonom.cz bez reklam
- Možnost sdílet prémiový obsah zdarma (5 článků měsíčně)
- Možnost ukládat si články na později
Odesláním objednávky beru na vědomí, že mé osobní údaje budou zpracovány dle Zásad ochrany osobních a dalších zpracovávaných údajů, a souhlasím se Všeobecnými obchodními podmínkami vydavatelství Economia, a.s.
Beru na vědomí, že budu dostávat obchodní sdělení, týkající se objednaných či obdobných produktů a služeb společnosti Economia, a.s. Odmítnout zasílání
Můžete si prohlédnout kompletní nabídku,
která obsahuje i tištěné vydání.
Pokud potřebujete poradit, napište nám, nebo zavolejte na +420 233 071 111
Pokud potřebujete poradit, napište nám,
nebo zavolejte na +420 233 071 111